Voorgerecht

Feta faskioméni:
Krokant gebakken fetakaas met een fijn 
korstje van filodeeg en sesamzaadjes,
afgewerkt met honing.
€ 13.00
 

Hoofdgerecht

Ménta: 
Gegrilde lamsfilet met een lekkere saus van
verse munt en champignons.
Met Griekse ovenaardappeltjes.
€ 24.50
 

Dessert

Tárta mizíthras:
Fris-romig taartje van mizithra kaas met
vanille, citroen en limoen.
Sausje van mango.
€ 6.50

Koud

Tzatziki
yoghurtdip met komkommer en look. 
8.00

Auberginesla
geroosterde / gepureerde aubergine met paprika, ui, look en olijfolie.
9.50

Pestrofa Lourou
gerookte forel met ui en kappertjes.
12.00

Griekse sla
tomaat, komkommer, paprika, verse uitjes en fetakaas.
12.50

Warm

Spanakopita
taartje van bladerdeeg met gekruide spinazie en fetakaas.
11.00

Feta uit de oven
met tomaat, paprika, uitjes en oregano.
12.50

Dolmades
gevulde wijnbladeren met rijst, gehakt, verse kruiden; citroensaus.
11.50

Calamaria
krokant gebakken pijlinktvisjes.
12.00

*Scampi saganaki
in een heerlijke tomatensaus met een vleugje ouzo en fetakaas .
15.00

*Scampi Pegasus
met een lekkere kreeftensaus.
15.00

*Als hoofdgerecht: met Pasta, Frietjes of Griekse aardappeltjes.
 22.00

Specialiteiten

Moussaka:
hét Griekse gerecht met gehakt, aubergines, aardappelen… 
18.00 

Youvetsi: 
stukjes lamsvlees in een hartige tomatensaus, met Griekse pasta en kazen.
18.50
 

Pastitsio:
ovengerecht van laagjes macaroni, kruidig gehakt, tomaat en bechamelsaus.
17.00

Arnáki Sklivanis:
gegrilde lamsfilet met een zuiders sausje van tomaat, paprika,
look, rozemarijn...met Griekse oven aardappeltjes.
25.00

Meze:
dit is uitgebreid ‘Grieks tafelen’ met een assortiment van typische gerechtjes. 
Tzatziki, Auberginesla, Calamaria, Spanakopita, Dolmades, 
Fetakaas-oven, Moussaka en Lamskoteletjes.
Vanaf 2 pers.  p.p  30.00

 

Voor kinderen tot 12j.: 
 ‘pastitsio’   of   ‘kipbrochette met frietjes ‘ 
11.50

 

Alle hoofdgerechten worden met de nodige garnituren geserveerd.

 

Vlees /gegrild

Lamskoteletjes   (5 stuks)   
24.50

Kipbrochette: 
gemarineerde filetstukjes.
18.50

Mixed brochette: 
lam, kip, varkensfilet. 
24.00

Vis /gegrild

Tsipoura: 
Goudbrasem – met oregano en citroenolie.
 22.50

Gambas:
met gemengde sla en gepofte aardappel. (6 stuks) 
 23.50

Gegrilde zalmfilet:
met gemengde sla en verse tartaar. 
21.00

 

Alle hoofdgerechten worden met de nodige garnituren geserveerd.

Supplementjes:   
Griekse pasta / Ovenaardappeltjes / Frietjes:  3.50

                                                        

 

 

Suggestie dessert: zie 'suggestie kaartje'.
elke maand iets lekkers..
 

Griekse yoghurt,  met honing en noten.   
6.50

Sabayon:  witte wijn, masticha, vanille ijs…
8.00

Dame blanche:  met warme chocoladesaus. 
7.00

Bresiliënne:  mokka, vanille.
6.50

Sorbet:  2 lekker frisse smaken naar keuze.
7.00

Kinderijsje:  vanille, aardbei
5.00

Frappé: koude koffie met ijsroom.
5.00

Openingsuren
Vrijdag en Zaterdag vanaf 17.00u.
Zondag vanaf 12.00u. – doorlopend.