Voorgerecht

Pegasus schotel:
Meze van 6 koude voorgerechtjes:
tzatziki, auberginesla, taramá, fetakaas,
dolmadáki en Griekse forel.
€ 14.50
 

Hoofdgerecht

Souvlákia Ipirótika:
Gegrilde brochetjes van lamsfilet, 'briam' en sausje
met toets van mosterd.
'briam' = ovengerechtje van groente- en aardappelschijfjes.
€ 24.50
 

Dessert

Sokolatína:
Heerlijke chocoladetaart met peer, vleugje
Griekse honing, bolletje vanilleijs er bij..
De perfecte combinatie!
€ 7.50

 

Op donderdag 15 augustus, moederdag,
is het restaurant een extra dag open!





 

 

 

 

 

Koud

Tzatziki
yoghurtdip met komkommer en look. 
8.00

Auberginesla
geroosterde / gepureerde aubergine met paprika, ui, look en olijfolie.
9.50

Pestrofa Lourou
gerookte forel met ui en kappertjes.
12.00

Griekse sla
tomaat, komkommer, paprika, verse uitjes en fetakaas.
12.50

Warm

Spanakopita
taartje van bladerdeeg met gekruide spinazie en fetakaas.
11.00

Feta uit de oven
met tomaat, paprika, uitjes en oregano.
12.50

Dolmades
gevulde wijnbladeren met rijst, gehakt, verse kruiden; citroensaus.
11.50

Calamaria
krokant gebakken pijlinktvisjes.
12.00

*Scampi saganaki
in een heerlijke tomatensaus met een vleugje ouzo en fetakaas .
15.00

*Scampi Pegasus
met een lekkere kreeftensaus.
15.00

*Als hoofdgerecht: met Pasta, Frietjes of Griekse aardappeltjes.
 22.00

Specialiteiten

Moussaka:
hét Griekse gerecht met gehakt, aubergines, aardappelen… 
18.00 

Youvetsi: 
stukjes lamsvlees in een hartige tomatensaus, met Griekse pasta en kazen.
18.50
 

Pastitsio:
ovengerecht van laagjes macaroni, kruidig gehakt, tomaat en bechamelsaus.
17.00

Arnáki Sklivanis:
gegrilde lamsfilet met een zuiders sausje van tomaat, paprika,
look, rozemarijn...met Griekse oven aardappeltjes.
25.00

Meze:
dit is uitgebreid ‘Grieks tafelen’ met een assortiment van typische gerechtjes. 
Tzatziki, Auberginesla, Calamaria, Spanakopita, Dolmades, 
Fetakaas-oven, Moussaka en Lamskoteletjes.
Vanaf 2 pers.  p.p  30.00

 

Voor kinderen tot 12j.: 
 ‘pastitsio’   of   ‘kipbrochette met frietjes ‘ 
11.50

 

Alle hoofdgerechten worden met de nodige garnituren geserveerd.

 

Vlees /gegrild

Lamskoteletjes   (5 stuks)   
24.50

Kipbrochette: 
gemarineerde filetstukjes.
18.50

Mixed brochette: 
lam, kip, varkensfilet. 
24.00

Vis /gegrild

Tsipoura: 
Goudbrasem – met oregano en citroenolie.
 22.50

Gambas:
met gemengde sla en gepofte aardappel. (6 stuks) 
 23.50

Gegrilde zalmfilet:
met gemengde sla en verse tartaar. 
21.00

 

Alle hoofdgerechten worden met de nodige garnituren geserveerd.

Supplementjes:   
Griekse pasta / Ovenaardappeltjes / Frietjes:  3.50

                                                        

 

 

Suggestie dessert: zie 'suggestie kaartje'.
elke maand iets lekkers..
 

Griekse yoghurt,  met honing en noten.   
6.50

Sabayon:  witte wijn, masticha, vanille ijs…
8.00

Dame blanche:  met warme chocoladesaus. 
7.00

Bresiliënne:  mokka, vanille.
6.50

Sorbet:  2 lekker frisse smaken naar keuze.
7.00

Kinderijsje:  vanille, aardbei
5.00

Frappé: koude koffie met ijsroom.
5.00

Openingsuren
Vrijdag en Zaterdag vanaf 17.00u.
Zondag vanaf 12.00u. – doorlopend.