Sugesties

Voorgerecht
Zuiders bordje van gegrilde ‘Haloumi’ kaas met geroosterde paprika, courgette, aubergine en balsamico vinaigrette.
13.00

Hoofdgerecht
Kotópoulo Krassáto: stoofpotje van stukjes kipfilet, sausje met limoen en witte wijn. Met gebakken rozemarijnaardappeltjes.
18.50

Glaasje wijn er bij:
Papaioánnou: biologische chardonnay, gerust op eiken vaatjes.
Mooi in balans met tropisch fruit, karamel- en honingtoetsen.
5,80 per glas.

Koud

Tzatziki
yoghurtdip met komkommer en look. 
8.00

Auberginesla
geroosterde / gepureerde aubergine met paprika, ui, look en olijfolie.
9.50

Pestrofa Lourou
gerookte forel met ui en kappertjes.
12.50

Griekse sla
tomaat, komkommer, paprika, verse uitjes en fetakaas.
13.50

Warm

Spanakopita
taartje van bladerdeeg met gekruide spinazie en fetakaas.
12.00

Feta uit de oven
met tomaat, paprika, uitjes en oregano.
12.50

Dolmades
gevulde wijnbladeren met rijst, gehakt, verse kruiden; citroensaus.
12.00

Calamaria
krokant gebakken pijlinktvisjes.
13.00

*Scampi saganaki
in een heerlijke tomatensaus met een vleugje ouzo en fetakaas .
15.00

*Scampi Pegasus
met een lekkere kreeftensaus.
15.00

*Als hoofdgerecht: met Pasta, Frietjes of Griekse aardappeltjes.
 23.00

Specialiteiten

Moussaka:
hét Griekse gerecht met gehakt, aubergines, aardappelen… 
19.00 

Youvetsi: 
stukjes lamsvlees in een hartige tomatensaus, met Griekse pasta en kazen.
19.00
 

Pastitsio:
ovengerecht van laagjes macaroni, kruidig gehakt, tomaat en bechamelsaus.
17.50

Arnáki Sklivanis:
gegrilde lamsfilet met een zuiders sausje van tomaat, paprika,
look, rozemarijn...met Griekse oven aardappeltjes.
25.50

Meze:
dit is uitgebreid ‘Grieks tafelen’ met een assortiment van typische gerechtjes. 
Tzatziki, Auberginesla, Calamaria, Spanakopita, Dolmades, 
Fetakaas-oven, Moussaka en Lamskoteletjes.
Vanaf 2 pers.  p.p  31.50

 

Voor kinderen tot 12j.: 
 ‘pastitsio’   of   ‘kipbrochette met frietjes ‘ 
13.00

 

Alle hoofdgerechten worden met de nodige garnituren geserveerd.

 

Vlees /gegrild

Lamskoteletjes   (5 stuks)   
25.00

Kipbrochette: 
gemarineerde filetstukjes.
19.00

Mixed brochette: 
lam, kip, varkensfilet. 
24.50

Vis /gegrild

Lavráki psitó 
zeebaarsfilet van de grill op een zuiderse puree met
zongedroogde tomaatjes, erwtjes en basilicum.

24.00

Gambas:
met gemengde sla en gepofte aardappel. (6 stuks) 
 23.50

Gegrilde zalmfilet:
met warme groentjes en verse tartaar. 
22.00

 

Alle hoofdgerechten worden met de nodige garnituren geserveerd.

Supplementjes:   
Griekse pasta / Ovenaardappeltjes / Frietjes:  3.50

                                                        

 

 

Suggestie dessert:

zie 'suggestie kaartje'.
elke maand iets lekkers..
 

Griekse yoghurt,:

 met honing en noten.   
€ 6.50

Galaktoboúreko:

nostalgisch gebakje van fijn bladerdeeg met een heerlijke
vanillepudding + siroopje met een vleugje kaneel.
€ 6.50

Dame blanche: 

met warme chocoladesaus. 
€ 7.50

Bresiliënne: 

mokka, vanille.
€ 6.50

Kinderijsje: 

vanille, aardbei
€ 5.50

Frappé:

koude koffie met ijsroom.
€ 5.50

Openingsuren
Vrijdag en Zaterdag vanaf 17.00u
Zondag vanaf 12.00u – doorlopend