Voorgerecht

Souvláki garídes:
gegrilde scampi brochetjes, lekker gekruid, geserveerd
met tzatziki en een fris slaatje.
€ 15.00
 

Hoofdgerecht

Stifádo: 
konijn op Griekse wijze: gestoofd in een tomatensaus
met wijn, sjalotjes, look en kaneel.
Met Griekse aardappeltjes.
€ 19.00
 

Dessert

Karidópita: traditionele, smaakvolle walnotencake
bevochtigd met een lichte kaneelsiroop en in gezelschap van vanille ijs.
€ 7.50


 

 

 

 

 

Soep

Dagsoep
6.00€

 

Koud

Tzatziki
yoghurtdip met komkommer en look. 
8.00€

Auberginesla
geroosterde / gepureerde aubergine met paprika, ui, look en olijfolie.
9.50€

Pestrofa Lourou
gerookte forel met ui en kappertjes.
11.50€

Griekse sla
omaat, komkommer, paprika, verse uitjes en fetakaas.
11.50€

 

Warm

Spanakopita
taartje van bladerdeeg met gekruide spinazie en fetakaas.
10.00€

Soutzoukakia
kruidige gehaktrolletjes met look en komijn, in tomatensaus .
10.00€

Feta uit de oven
met tomaat, paprika, uitjes en oregano.
1150€

Dolmades
gevulde wijnbladeren met rijst, gehakt, verse kruiden; citroensaus.
10.50€

Calamaria
krokant gebakken pijlinktvisjes.
11.00€

*Scampi saganaki
in een heerlijke tomatensaus met een vleugje ouzo en fetakaas .
14.00€

*Scampi Pegasus
met een lekkere kreeftensaus.
14.00€

 

 

*Als hoofdgerecht: met Pasta, Frietjes of Griekse aardappeltjes.
 19.50€

Specialiteiten

Moussaka:
hét Griekse gerecht met gehakt, aubergines, aardappelen… 
18.00 

Youvetsi: 
stukjes lamsvlees in een hartige tomatensaus, met Griekse pasta en kazen.
18.50
 

Pastitsio:
ovengerecht van laagjes macaroni, kruidig gehakt, tomaat en bechamelsaus.
17.00

Arnáki Sklivanis:
gegrilde lamsfilet met een zuiders sausje van tomaat, paprika,
look, rozemarijn...met Griekse oven aardappeltjes.
25.00

Meze:
dit is uitgebreid ‘Grieks tafelen’ met een assortiment van typische gerechtjes. 
Tzatziki, Auberginesla, Calamaria, Spanakopita, Dolmades, 
Fetakaas-oven, Moussaka en Lamskoteletjes.
Vanaf 2 pers.  p.p  30.00

 

Voor kinderen tot 12j.: 
 ‘pastitsio’   of   ‘kipbrochette met frietjes ‘ 
11.50

 

Alle hoofdgerechten worden met de nodige garnituren geserveerd.

 

Vlees /gegrild

Lamskoteletjes   (5 stuks)   
24.50

Kipbrochette: 
gemarineerde filetstukjes.
18.50

Mixed brochette: 
lam, kip, varkensfilet. 
24.00

Vis /gegrild

Tsipoura: 
Goudbrasem – met oregano en citroenolie.
 22.50

Gambas:
met gemengde sla en gepofte aardappel. (6 stuks) 
 23.50

Gegrilde zalmfilet:
met gemengde sla en verse tartaar. 
21.00

 

Alle hoofdgerechten worden met de nodige garnituren geserveerd.

Supplementjes:   
Griekse pasta / Ovenaardappeltjes / Frietjes:  3.50

                                                        

 

 

Galaktoboúriko:
 gebakje van bladerdeeg met vanille-griesmeelpudding.
6.00

Baklavá:   gebak van laagjes bladerdeeg met vulling van gemengde noten en geparfumeerde siroop.
6.50

Griekse yoghurt,  met honing en noten.   
6.50

Sabayon:  witte wijn, masticha, vanille ijs…
8.00

Dame blanche:  met warme chocoladesaus. 
7.00

Bresiliënne:  mokka, vanille.
6.50

Frappé:  koude koffie met ijsroom 
 5.00

Kinderijsje:  vanille, aardbei
5.00

Openingsuren
Vrijdag en Zaterdag vanaf 17.00u.
Zondag vanaf 12.00u. – doorlopend.